Știri din economia spațiului rural

Wednesday, 24 May, 2017 - 02:44
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta ca a inclus o serie de modificari in Ghidul solicitantului pentru submasura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” din cadrul PNDR 2020, ca urmare a observatiilor si a propunerilor primite in perioada de consultare publica. Aceste noutati, fata de versiunile anterioare, faciliteaza in sesiunea din 2017 depunerea de proiecte de catre mai multi solicitanti, si accelereaza totodata derularea acestor investitii. Astfel, dimensiunea economica a fermei eligibila pentru finantare s-a diminuat de la 8.000 S.O. la 4.000 citeste in continuare

Wednesday, 24 May, 2017 - 05:46
PROPUNERE LIDER FERMIERI! Un lider al crescătorilor de ovine din România spune că-i va convinge pe oieri să dea un leu din suma pe care o încasează în contul sprijinului cuplat de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Banii ar urma să fie folosiți pentru cercetare, ameliorarea raselor de ovine.

Wednesday, 24 May, 2017 - 05:46
EXCLUȘI DIN EȘANTIONUL DE CONTROL! Nu va fi niciun fermier, dar niciunul, în control, care a avut verificări în anii precedenți și au fost corecți. Nu mai au ce căuta în control în anul 2017 pentru a se verifica culturile respective, a anunțat ministrul agriculturii, Petre Daea, la Conferința LAPAR.

Wednesday, 24 May, 2017 - 05:46
Bayer AgroArena îşi redeschide porţile cu noi soluţii pentru cele mai recente provocări. 

Wednesday, 24 May, 2017 - 02:44
Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre 9...21°C, in aproape toata tara, valori apropiate de mediile multianuale. Temperatura maxima a aerului va oscila intre 15...27°C, la nivelul intregului teritoriu. Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre 3...14°C, in cea mai mare parte a tarii. Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 10 cm va oscila intre 11...21°C in zonele de campie, optima desfasurarii proceselor de crestere si dezvoltare la culturile de primavara semanate in epoca optima. Instabilitatea atmosferica va fi accentuata si citeste in continuare

Wednesday, 24 May, 2017 - 05:46
Studenţii Facultăţii de Zootehnie din Iaşi se vor întrece într-o competiţie profesional-sportivă aparte - Concursul de pescuit sportiv CUPA FACULTĂŢII DE ZOOTEHNIE, ce se va desfăşura pe Lacul Bârca din localitatea Ciurbeşti, judeţul Iaşi. 

Wednesday, 24 May, 2017 - 05:46
DIN 2019 ROMÂNIA PREIA PREȘEDINȚIA CONSILIULUI UE! Ministrul agriculturii, Petre Daea, a anunțat astăzi, marți, 23 mai 2017, că i se dă liber la angajări în Ministerul Agriculturii. Vom angaja specialiști cu suflet de român! Doi pe un post! A spus șeful de la Agricultură, în așa fel încât România să poată face față atribuțiilor de la Bruxelles.

Wednesday, 24 May, 2017 - 05:46
ANUNȚ PETRE DAEA LA CONFERINȚA LAPAR! Am spus că până la 31 martie 2017 dăm toate subvențiile cu excepția situațiilor neclare. Așa a fost, a spus ministrul agriculturii, Petre Daea, la Conferința LAPAR, organizată marți, 23 mai, în București.

Wednesday, 24 May, 2017 - 05:46
Cotaţiile rapiţei la bursa europeană Matif au scăzut în decursul săptămânii 15-21 mai 2017, pierzând chiar şi 10 euro. Nici măcar prognoza conform căreia în principalele zone de cultivare producţia va fi slabă nu a reuşit să stopeze acest trend descendent. 

Wednesday, 24 May, 2017 - 02:44
Desi banii pentru subventiile aferente campaniei 2016 au fost achitati in cea mai mare parte, Petre Daea, ministrul Agriculturii, spune ca inca mai exista o serie de fermieri care nu si-au primit acesti bani din cauza faptului ca au anumite probleme justificative la dosar. Aceasta situatie nu a constituit insa un impediment pentru cei in cauza de a-si depune cererile pentru campania 2017, chiar daca nu au incheiata situatia pentru campania precedenta. Ministrul a spus ca se fac eforturi pentru gasirea unor solutii ca acesti fermieri sa isi primeasca in cele din urma citeste in continuare

Wednesday, 24 May, 2017 - 02:44
Un proiect de hotarare promovat de ministrul agriculturii prevede prelungirea termenului de depunere a actelor justificative pentru ajutorul de minis la tomate de la 1 iunie la 15 iunie. Cultivatorii care nu au reusit pana la 1 iunie sa iasa cu rosiile pe piata mai au astfel o sansa pentru incasarea ajutorului de 3.000 de euro. Potrivit aceluiasi document, valorificarea productiei de tomate se face in perioadele ianuarie-15 iunie, inclusiv si/sau noiembrie - 20 decembrie, inclusiv. Producatorii agricoli inscrisi in Registrul unic pentru accesarea Programului de sustinere a citeste in continuare

Wednesday, 24 May, 2017 - 05:46
TEMATICĂ VARIATĂ şi COMPLEXĂ! Ediţia 2017 a expoziţiei de agricultură şi industrie alimentară - BanatAgralim se deschide publicului bănăţean în perioada 26-28 mai, în incinta campusului USAMVB Timişoara, Calea Aradului, nr. 119.

Tuesday, 23 May, 2017 - 05:20
TRANSPARENȚĂ! Fermierii și nu numai pot să acceseze o aplicație online care le pune la dispoziție informații despre banii europeni, beneficiarii sumelor, proiecte finanțate, etc. Aplicația este lansată de Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR).

Tuesday, 23 May, 2017 - 05:20
CINE O SĂ LE NUMERE OILE? Din aproximativ 850.000 de ferme din România, care cer subvenții la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, maxim 60.000 sunt înregistrate fiscal. Crescătorii de ovine ating cel mai mare procent, 92% din ei refuză să lucreze cu acte-n regulă, spune Emil Dumitru, liderul Federației Pro Agro. Dacă se trece la subvenția pe fermă, doar 8% din crescătorii de ovine vor încasa subvenții.

Tuesday, 23 May, 2017 - 02:15
Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre 9...22°C in aproape toata tara, valori apropiate de mediile multianuale. Temperatura maxima a aerului va oscila intre 16...28°C, la nivelul intregului teritoriu agricol. Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre 1...15°C, in cea mai mare parte a tarii, cele mai scazute valori fiind posibile in depresiuni, unde izolat vor fi conditii de producere a brumei. Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 10 cm va oscila intre 10...22°C indeosebi in zonele de campie, optima desfasurarii proceselor de citeste in continuare

Tuesday, 23 May, 2017 - 13:59

Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC) și-a desemnat, sâmbătă, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, câștigătorii celei de-a XIII-a ediții a evenimentului „Margareta de Aur”.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Marele Premiu Margareta de Aur 2016 a fost acordat lui Cristian Dumitrescu pentru complexului agroturistic ‘Grădina Vlahiia’din Snagov. De asemenea, au fost acordate, premiul de excelență pentru ‘Experiențe de vacanță’: Domeniile Mar’tinutzi, Vintu de Jos, Alba; premiul de excelență pentru ‘Promovarea conceptului de EcoTurism’ — Casa Comana, Giurgiu precum și premiul de excelență pentru ‘Originalitatea și unicitatea proiectului’ — Complexul Egreta, Berzasca — Clisura Dunării, Caraș-Severin.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Marele premiu la categoria ‘Gastronomie’ a fost acordat Asociației Județene de Turism Sibiu pentru ‘Promovarea identității gastronomice din județul Sibiu prin programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019’. La secțiunea Festivaluri și Evenimente, marele premiu a fost acordat Festivalului Prazului și Zaibărului, Casa de Cultură ‘Amza Pellea’, Băilești, Dolj iar pentru Promovare on-line servicii turistic, premiul special a fost acordat Pensiunii La Mesteceni, Răhău, Alba.

Cu acest prilej, ANTREC a oferit și câteva ‘Diplome de apreciere’ pentru Promovarea patrimoniului basarabean, domnișoarei Svetlana Matvievici, Orhei, Basarabia, precum și pentru Promovarea ecoturismului în Delta Dunării, fostului camion olimpic Ivan Patzaichin, potrivit AGERPRES.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Ca noutate, la aceasta ediție, pe lângă marile premii aferente fiecărei categorii și Marele Premiu „Margareta de Aur”, au fost acordate premii de excelență pentru programe turistice generatoare de experiențe de vacanță, promovarea conceptului de ecoturism și pentru originalitatea și unicitatea proiectelor inițiate în turism. Juriul de anul acesta a fost format din: Maria Stoian — conf.univ.dr. — Președinte Fondator ANTREC România; Cristian Alexandru Catana — Redactor șef Revista Vacanțe la țara, Traian Badulescu — Consultant turism și Marius Ionita, turist fidel al vacanțelor rurale. Selecția si jurizarea au fost făcute în urma propunerilor filialelor ANTREC România, a experților în turism și ca urmare a opiniei turiștilor.

The post CARE AU FOST CELE MAI BUNE PROIECTE DE AGROTURISM ÎN 2017 appeared first on Televiziunea Agriculturii si a Satului Romanesc.


Tuesday, 23 May, 2017 - 13:44

Că ne place sau nu, România este importator net de furaje, iar în prezent, cea mai mare parte a fermelor autohtone sunt dependente de soia modificata genetic.

Secretarul general al Federatiei ROMOVIS a punctat in cadrul SINTEZEI AGROSTRATEGICE, competitia neloiala creata la nivelul întregii Uniuni Europene, in ceea ce priveste cultivarea furajelor modificate genetic.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

The post CRESCĂTORII ROMÂNI DE ANIMALE, DEPENDENȚI DE IMPORTURILE DE SOIA MODIFICATĂ GENETIC appeared first on Televiziunea Agriculturii si a Satului Romanesc.


Tuesday, 23 May, 2017 - 02:15
Deputatii au adoptat, mai multe modificari la legea privind contraventiile silvice, urmand ca transportul fara avize de insotire a materialelor lemnoase sa se sanctioneze cu amenda de pana la 15.000 de lei si confiscarea lemnelor, acestea urmand sa fie donate institutiilor publice. „Urmatoarele fapte constituie contravenÅ£ii silvice si se sancÅ£ioneaza cu amenda de la 6000 lei pana la 15000 lei si confiscarea materialelor lemnoase in cauza: expedierea, transportul, primirea, depozitarea materialelor lemnoase fara avize de insotire a materialelor lemnoase sau cu avize de citeste in continuare

Tuesday, 23 May, 2017 - 02:15
Zilele trecute, ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, alaturi de secretarul de stat Daniel Dumitru Botanoiu si directorul general al Agentiei Nationale de Zootehnie, Iacob Lelior, au avut o intalnire de lucru cu reprezentantii crescatorilor de ovine din Romania. Tema principala a discutiilor a vizat-o proiectul de Hotarare pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii”, beneficiarilor, conditiilor de eligibilitate, modului de acordare a ajutorului de citeste in continuare

Tuesday, 23 May, 2017 - 05:20
MOARTEA ALBINELOR ȘI NEONICOTINOIDELE! Comisia Europeană decide dacă mai acordă României derogare pentru folosirea  neonicotinoidelor, substanțe interzise. Sunt două tabere în România care se confruntă agresiv pe această temă. Apicultorii militează pentru interzicerea substanțelor care, spun ei, amenință albinele cu dispariția. Fermierii susțin că interzicerea acestor substanțe ar duce la înjumătățirea suprafeței cu porumb.

Tuesday, 23 May, 2017 - 02:15
La pasari excesul de proteine are un efect detrimental asupra ritmului de crestere al puilor atunci cand nivelul proteic din ratie ajunge la 30% sau mai mult. La un nivel de 35% proteina in ratie, procentul de mortalitate la pui este foarte mare. S-a sugerat ca guta nutritionala sau intoxicatia uremica la pui, exceptand pe cea cauzata de deficienta de vitamina A, poate fi provocata de hranirea cu substante azotoase in exces. La porcine un exces de proteine la tineretul pus la ingrasat din dorinta de a obtine mai multa carne determina o serie de tulburari traduse prin leziuni cutanate citeste in continuare

Tuesday, 23 May, 2017 - 05:20
UNDE SUNT PĂȘUNILE DE ALTĂDATĂ! Fermierii români nu mai vor să tacă! Ei vor să dezvăluie cum sunt trucate licitațiile pentru concesionarea sau închirierea pășunilor, ce abuzuri se fac acolo unde primarul este stăpânul localității. AGROINFO primește aproape în fiecare zi mesaje de la fermierii necăjiți că li s-a scurs pășunea printre degete. Animalele din fermă nu mai au unde să pășuneze în timp ce afaceriștii care au mirosit că pășunea e profitabilă fac o mică avere din asta.

Tuesday, 23 May, 2017 - 17:08

Primii producători de tomate din judeţul Arad au primit deja ajutorul de 3000 euro acordat de Guvern pentru susţinerea producţiei româneşti în acest sector, a declarat, pentru AGERPRES, ing Ioan Martin, director executiv al Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Arad.

Potrivit sursei citate, cei mai importanţi producători de legume din judeţ sunt în zona localităţilor Apateu, Seleuş, Curtici, Dorobanţi, Iratoş, Cuvin.

‘La această dată, în Registrul unic sunt înscrişi 214 legumicultori, între care societăţi comerciale, asociaţii familiale, persoane fizice sau producători individuali, care produc tomate şi care cultivă cel puţin 1000 mp cu tomate şi sunt eligibili pentru acest program. Primul producător arădean care a primit ajutorul de minimis pentru cultura de tomate, cel puţin până acum, este un mare producător de tomate din comuna Dorobanţi, Vasile Oprea, a primit primii bani pentru tomatele produse. În zilele următoare, un alt mare producător de tomate din oraşul Curtici trebuie să primească, şi el, primii bani’, a precizat Ioan Martin.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

El a precizat că la nivelul judeţului Arad au fost verificaţi deja, la plantare, 110 legumicultori, alţi 23 având dosarele aproape finalizate şi urmând ca, în curând, să primească banii cuveniţi prin acest program.

‘Doresc să menţionez faptul că ministrul Agriculturii, Petru Daea, a decis prelungirea termenului pentru depunerea dosarelor de către beneficiari, care iniţial era de 31 aprilie, până la 15 iunie. Şi de asemenea, a decis să se accepte ca valorificarea acelei cantităţi de 2 tone de tomate /ha să poată fi făcută în două etape, adică până în 15 iunie o parte, completarea cantităţii urmând să fie făcută în ciclul al doilea, adică din octombrie până prin 20 decembrie’, a mai spus directorul executiv al DADR.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Producătorii agricoli din România sunt susţinuţi printr-un program guvernamental să cultive tomate în spaţii protejate (sere, solarii), astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producţia autohtonă.

În acest sens, Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de minimis destinată producătorilor agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător, producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi familiale, producătorilor agricoli persoane juridice.

Valoarea sprijinului financiar acordat beneficiarilor este de 13.481,4 lei/ beneficiar/an, reprezentând contravaloarea în lei a 3.000 euro/beneficiar/an, însă valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăşi echivalentul în lei a sumei de 15.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar actual şi în cele două exerciţii financiare precedente.

Pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar pentru cultura tomate, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii, între care: să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1000 mp, marcată la loc vizibil cu o placă indicator inscripţionată ‘Program susţinere tomate, 2017’ şi să menţioneze numărul cererii depuse pentru obţinerea finanţării; să obţină o producţie de minimim 2 kg de tomate/mp şi să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafaţa de teren menţionată.

The post PRIMII BANI PENTRU PRODUCĂTORII DE TOMATE DIN PROGRAM AU AJUNS LA FERMIERI appeared first on Televiziunea Agriculturii si a Satului Romanesc.


Tuesday, 23 May, 2017 - 12:37

Esti un parinte responsabil, care isi doreste un viitor linistit pentru fiul sau chiar aici, in Romania, pentru a fi aproape unul de celalalt de fiecare data cand e nevoie? Perfect! Acum este mult mai simplu ca el sa ajunga la un liceu apreciat, in cel mai bun cartier din Bucuresti, unde va avea asigurata si o bursa.

Monika Puiu, presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Masini Agricole din Romania, a participat saptamana trecuta la Agriplanta, cea mai mare expozitie agricola din Romania. Cu aceasta ocazie, managerul NHR AgroPartners a ajuns si in studioul Agro TV, acolo unde a oferit detalii despre scoala de mecanici agricoli care se infiinteaza in aceasta perioada la Colegiului Agricol Viaceslav Harnaj, de pe Bulevardul Ficusului, nr 20-26, Sector 1, Bucuresti.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

The post ȘCOALĂ DE MECANICI AGRICOLI ÎN CEL MAI BUN CARTIER DIN BUCUREȘTI appeared first on Televiziunea Agriculturii si a Satului Romanesc.


Tuesday, 23 May, 2017 - 12:48

Solubilă, fiartă la ibric, cu zahăr, cu lapte sau cu frișcă, cafeaua a devenit mai mult decât un capriciu. In Republica Moldova exista un personaj cu o pasiune aparte pentru cafea.

El nu-și imaginează viața fără cele 10 sau uneori chiar și 12 cești de cafea pe care le bea zilnic, și fără alte sute pe care le pune in fata cafegiilor. Visul cel mare a lui Alexandru Stucalov este să deschidă un muzeu al cafelei. Da, da un muzeu al cafelei în care să expună cele peste 300 de aparate de cafea, peste 700 de cești pentru cafea, cărți despre cafea, aproape 200 de rășnițe pentru cafea, tablouri, dar și alte obiecte de valoare. Pentru el cafeaua este mai mult decît un hobby, este o pasiune.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

The post SURPRIZĂ DE PROPORȚII! ÎN LOC DE ȚUICĂ, UN MOLDOVEAN BEA 10-12 CAFELE PE ZI appeared first on Televiziunea Agriculturii si a Satului Romanesc.


Tuesday, 23 May, 2017 - 05:20
Condiţiile meteorologice mai puţin favorabile au menţinut un ritm lent al campaniei de semănat în Ucraina. 

Tuesday, 23 May, 2017 - 05:20
TURNEUL MINISTRULUI AGRICULTURII! De Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, ministrul agriculturii, Petre Daea, a fost în Bihor. Șeful de la Agricultură a participat la ultima probă a concursului internaţional de atelaje de trei stele, singurul concurs din ţară unde se punctează pentru calificările la campionatul mondial de atelaje.  

Monday, 22 May, 2017 - 17:07

Fiscul a aplicat amenzi de 2,47 milioane lei, în 2 zile, comercianților de legume și fructe.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a aplicat, în două zile, amenzi de 2,47 milioane lei în cadrul unei operațiuni pentru verificarea și monitorizarea centrelor comerciale și a altor spații în privința legumelor și fructelor proaspete, se arată într-un comunicat de presă al instituției remis, luni, AGERPRES.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

„ANAF, prin Direcția generală antifraudă fiscală, demarează operațiunea CERES, pentru verificarea și monitorizarea, pe perioada verii, a centrelor comerciale și a altor spații (piețe, târguri etc) în cadrul cărora sunt comercializate, în sistem en-gros, mărfuri de tipul fructelor și/sau legumelor proaspete”, se arată în document.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Vineri și sâmbătă, în cadrul acestei operațiuni au fost desfășurate acțiuni de control la 354 contribuabili, fiind stabilite amenzi și confiscări în valoare totală de 2.752.688 lei.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Astfel, s-au aplicat 474 sancțiuni contravenționale principale (378 amenzi și 96 avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de 2,472 milioane lei și s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite și bunuri în valoare totală de 280.070 lei.

De asemenea, s-a dispus suspendarea activității a 4 contribuabili pentru nedotare cu aparate de marcat electronice fiscale.

The post AMENZI USTURĂTOARE PENTRU COMERCIANȚII DE FRUCTE ȘI LEGUME appeared first on Televiziunea Agriculturii si a Satului Romanesc.


Monday, 22 May, 2017 - 15:32

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că, în urma dezbaterilor publice care au avut loc ca urmare a postării pe site-ul Ministerului a normelor metodologice de aplicare a Legii nr.217/2016, privind diminuarea risipei alimentare, a propunerilor și opiniilor cu valoare de recomandare primite de la reprezentanții sectoarelor aflate sub incidența prezentei Legi, a rezultat necesitatea instituirii unor noi termene.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

În acest sens, MADR susține prelungirea termenelor până la data de 31 decembrie 2017, prin intermediul unei Ordonanțe de Urgență. Facem precizarea că aceste măsuri sunt luate din cauza inaplicabilității Legii nr.217/2016 în forma actuală.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Un grup de lucru format din experți ai MADR și din actori ai sectorului de producție agroalimentar, lucrează pentru îmbunătățirea Legii nr.217/2016 privind diminuarea risipei alimentare.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

The post ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ DIN PARTEA MINISTERULUI AGRICULTURII ȘI DEZVOLTĂRII RURALE appeared first on Televiziunea Agriculturii si a Satului Romanesc.