Ioan Sebastian Brumă's blog

Echipa RDRP face parte din delegația României la Forumul Nyéléni Europa pentru Suveranitate Alimentară, organizat de Ecoruralis și Via Campesina

Forumul va avea loc între 26 și 30 octombrie 2016 în Cluj-Napoca și este cea mai amplă reuniune pentru cooperare și strategie în alimentație și agricultură a asociațiilor de țărani și susținătorilor agriculturii țărănești din peste 42 de țări din Europa geografică și Asia Centrală. Este pentru a doua oară când un forum pentru suveranitate alimentară de asemenea amploare are loc în Europa, după prima ediție în 2011, în Krems, Austria. 

Calea Țărănească. Reuniune de încheiere a consultărilor publice țărănești. Hosman, Sibiu 2016

calea taraneasca hosman sibiu 2016

În perioada 10-11 septembrie 2016, am participat la Reuniunea de încheiere a consultărilor publice țărănești organizate de Ecoruralis în anul 2016. Întâlnirea a avut loc loc la Hosman, Sibiu, agenda de lucru concentrându-se pe „adoptarea unei Declarații pentru Suveranitate Alimentară, care să pună țăranii și țărăncile în centrul deciziilor și care să susțină agroecologia - agricultura țărănească drept modelul ideal de agricultură în România”. 

Avem o lege care reglementează prezența produselor agroalimentare românești în hipermarketuri. Va încuraja sau nu dezvoltarea micilor producători agricoli?

pndr

Așa zisa Lege a Hipermarketurilor a fost adoptată. Acesta a fost titlul precipitat al noutăților de miercuri, 8 iunie 2016. Pentru sectorul agroalimentar românesc este un moment important, măcar prin controversele pe care le stârnește.